lauantai 14. toukokuuta 2016

Sevilla tyossaoppimiskaupunkina

Sevilla on monella tasolla erittain hyva tyossaoppimiskaupunki. Kaupungin ilmapiiri on hyvin kotoinen ja rauhallinen, vaikka se toisaalta onkin hyvin vilkas ja tapahtumarikas paikka. Myos saan puolesta Sevilla suosii usein vierailijoita lahes jokapaivaisella aurinkoisella saallaan, ja sateisia paivia nakyy tuskin koskaan.

Sevillan katedraali kattoterassilta

Ihmiset Sevillassa ovat ystavallisia ja avuliaita, kadulla voi helposti kysya apua ohikulkijoilta ja he auttavat mielellaan. Ihmisiin on helppo tutustua, vaikka kaikki eivat puhukkaan englantia. Elekielella parjaa kuitenkin hyvin ja monissa paikoissa parjaa ilman espanjankielen taitoa. Espanjan alkeiden osaaminen auttaa kuitenkin huomattavasti eri tilanteissa toimimisessa.

Sevillassa on lyhyet valimatkat eri paikkoihin, joten on katevaa kulkea kavellen paikasta toiseen. Nain voi saastaa paljonkin rahaa, kun ei tarvitse maksaa kulkemisesta paikasta toiseen. Toisaalta Sevilla on hyvin sokkeloinen kiertelevine pikkuteineen, mutta eksyminen voi myos auttaa loytamaan uusia paikkoja ja oppimaan kaupungissa suunnistamista. Sevillasta paasee myos katevasti laheisiin suosittuihin kaupunkikohteisiin, kuten Cadiz, Madrid, Granada, Malaga ja Gibraltar.

Nakyma hostellin katolta

Rahan saastaminen yleensakin on todella helppoa ainakin Suomen hintoihin tottuneelle, silla Sevillan hintataso on paljon alhaisempi kuin Suomen ja monen muunkin maan. Esimerkiksi tayttavan lounaan voi saada Sevillassa jopa vain 4€ hintaan. Myos nahtavyyksien kannalta pystyy saastamaan paljon rahaa, silla moniin niista paasee vierailemaan joinakin paivina tai jatkuvasti maksutta.

Vuohenjuustosalaatti, nuudeleita, currykanaa, kanaa vihreassa sinapissa ja tonnikalatartaria paikallisessa tapasravintolassa, Duo Tapa:sissa
Patatas bravas eli mausteisia perunoita, cous coussalaattia, mandnariinikanaa ja paistettua lihaa kasvisten kera paikallisessa tapasravintolassa, El Zeste:ssa
Vaikka Sevilla onkin moneen Espanjan kaupunkiin verrattuna suhteellisen pieni kaupunki (140 km²), se on hyvin tiheasti asuttu, minka takia siella on todella paljon nahtavaa ja tehtavaa. Mielenkiintoisten nahtavyyksien lisaksi Sevillassa voi esimerkiksi shoppailla, kayda Flamenco-showssa, syoda monessa ravintolassa sevillalaisia tapaksia tai istua iltaa erilaisissa  seurusteluravintoloissa. Myos Sevillan lapi virtaava Guadalquivir-joen varsi tarjoaa mahdollisuuden niin joenvarsipiknikkiin kuin melonta- tai souturetkeen.


Guadalquivir-joki

Huonoja puolia ei Sevillassa paljoakaan ole, mutta esimerkiksi todella vilkas, espanjalaisten huolimattomuudella varustettu liikenne voi valilla saikayttaa jalankulkijan ja myohaisiin ruokailuaikoihin voi olla tottumista. Esimerkiksi tyossaoppimispaikassamme syodaan paaruoka vasta iltakymmenelta, mika on meille suomalaisille ja ruokatavoillemme aika vierasta. Myos se, etta Sevillassa vietetaan siestaa (kaupat ja ravintolat ovat kiinni n. klo 14-17 tyontekijoiden pitaessa taukoa) voi aluksi aiheuttaa vaikeuksia esimerkiksi nalan yllattaessa.

Hostellin kokki tekee vieraille ja henkilokunnalle joka ilta illallisen n. klo 22

Kaiken kaikkiaan Sevilla on siis todella mukava ja kaytannollinen kaupunki, jossa varmasti nauttii olostaan. Hyvat puolet voittavat huonot puolet ylivoimaisesti, ja vaikeampiinkin asioihin tottuu elettyaan hetken niiden parissa.



 Alexandra, Anu, Petra & Riku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti