torstai 5. toukokuuta 2016

Sevillan nähtävyydet


 

Sevillassa oltuamme nyt kaksi viikkoa on tullut useat nähtävyydet meille tutuksi. Ensimmäisestä päivästä lähtien olemme käyneet aktiivisesti kiertelemässä ja katselemassa Sevillan matkailuattraktioita. Aluksi tutustuimme itse paikkoihin omatoimisesti, minkä jälkeen aloimme viemään hostellin asukkaita heidän toivomiinsa kohteisiin. Sevillassa on useita "must see" -nähtävyyksiä ja esittelemme niistä yleisimmät. Nahtavyyksien hintataso on hyvin edullinen, joten kohteisiin on helppo menna useammin kuin kerran. Useat nahtavyydet ovat myos maanantaisin maksuttomia.

Metropol Parasol Las Setas "Sienet" on maailman suurin puurakennus, jonka valmistuksessa on kaytetty suomalaista puuta. Lippu sisalle maksaa 3 euroa ja hintaan sisaltyy sisaanpaasylipun lisaksi kuponki ilmaista virvoketta varten seka lahjamyymalasta vapaavalintainen postikortti. Las Setasin huipulta on upea nakoala melkein koko Sevillan ylle. Paikka on yksi suosikki kohteistamme johon vieda vieraita, silla se on kaytannollisesti lahella hostellia ja herattaa mielenkiintoa seka tietysti koska voimme kertoa sen alkuperan olevan Suomesta. Vieraat ovatkin vitsailleet olevansa Suomessa keskella Espanjaa. 


Sevillan Katedraali, Catedral de Santa María de la Sede de Sevilla, on maailman suurin goottilaista tyylia edustava katolinen katedraali. 1400-luvulla rakennettu katedraali on myos yksi Unesco maailmanperintokohteista. Katedraali on hyvin nayttava sisalta etta ulkoapain ja ehdottomasti kaymisen arvoinen kohde. Lippu sisalle maksaa aikuiselta 9,5€ ja alle 25-vuotiaalle opiskelijalle 4€. Katedraalin huipulle voi kiiveta ihailemaan maisemia. Rakennuksessa on kuitenkin yhteensa vain 17 porrasta ja huipulle kiivetaan ylaviistoon kaartuvaa tasaista maata pitkin.


Plaza De España on Maria Luísa puistossa sijaitseva arkkitehtuurisesti vaikuttava aukio, joka on rakennettu 1928 vuoden 1929 maailmannáyttelya varten. Aukiolla on mahdollista vuokrata soutu tai moottorivene, jolla voi kiertaa aukiota ympari sen vesialueella. Plaza De Españalla sijaitsevaa rakennusta oli tarkoitus kayttaa ensin yliopistona, mutta osa rakennuksesta meni armeijan kayttoon joten hankkeesta luovuttiin.


Torre Del Oro "Kultainen torni" sijaitsee Guadalquivir joen varrella ja se on entinen vartiotorni. 1200-luvulla rakennettu torni on saanut nimensa kultaisen mosaiikkipaallysteensa takia tai koska siella sailytettiin entisaikoina arvokkaita esineita. Lippu sisalle maksaa 3€ ja opiskelijalta 1,50€.


Sevillan Alcázar on kuninkaallinen palatsi. Alcázar koostuu palatsista ja sen moniosaisesta puutarhasta. Alcázariin mentaessa kannattaa varata reilusti aikaa, silla nahtavaa on paljon. Paikka on suosittu paivanviettokohde, jossa paikalliset seka turistit kayvat piknikilla. Lippu sisalle maksaa 9€ ja opiskelijalta 2€. Maanantaisin klo 18-19 paasee sisaan ilmaiseksi.




 

 Alexandra, Anu, Petra & Riku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti